Op en top genieten!

Ameland, een prachtig vakantie-eiland met strand, zee, helmgras en duinen! Maar ook heidevelden en bossen en vier gezellige dorpjes (Nes, Buren, Ballum en Hollum). Het eiland telt zo’n 3500 inwoners. Een vakantie vol afwisseling, actie en avontuur. Ameland heeft zoveel te bieden en is een eiland voor alle leeftijden.

 

Iedereen die van de natuur houdt kan op Ameland uit de voeten. De natuur is puur en ongerept. Het omvangrijke natuurpark “Het Oerd” ligt aan de oostzijde van het eiland en is zeker de moeite waard. Ook voor de vogelliefhebber. Er zijn prachtige fietspaden, wandelpaden en ruiterpaden aangelegd om het hele eiland in uw eigen tempo te verkennen. Ons advies is …….. erop uit!

 

Cultureel gezien is er van alles te doen. Musea, maritieme activiteiten en natuurlijk de imposante vuurtoren die is geopend voor het publiek. Natuurcentrum Ameland is een absolute aanrader! Op het sportieve vlak is het aanbod ook veelzijdig. U kunt, naast alle traditionele sporten, ook golfen, kitesurfen, parachutespringen en zweefvliegen.

 

Er zijn tal van leuke restaurants en eetcafés in alle prijsklassen. De culinaire genieter heeft volop keus. Het winkelaanbod is bijzonder gevarieerd, alle mooie merken zijn vertegenwoordigd. Ameland is met recht een Waddendiamant!

 

Er worden veel activiteiten, evenementen en excursies georganiseerd. Wij verwijzen voor een overzicht naar de evenementenkalender van VVV Ameland.

Fietsverhuur Kiewiet

Natuurcentrum Ameland

Amelandadventure

Wat te doen op Ameland

Wagenborg Passagiersdiensten

De Linnenkast

 

Rest ons nog u veel vakantieplezier toe te wensen!